Subscribe to our RSS Feeds

Az oldal Firefox és Opera böngészõre van optimalizálva.

Áprilisra készül el a Vista SP2

0 Megjegyzés »
A Vista második javítócsomagjának előzetese már most is letölthető az interneten, ám a szoftvercég előreláthatóan áprilisra készül el a végleges változattal. A frissítések mellett néhány kisebb változtatás várható.


Október végén mi is hírt adtunk arról, hogy elindult a Vista SP2 tesztelése, egyelőre a kevés meghívott részvételével. Akkor a várható menetrendről nem érkezett hír, most azonban fény derült arra, hogy Redmondban hogyan is képzelik a második javítócsomag megjelenéséhez vezető utat. Az útiterv mellett a várható újításokról is képet kapunk, bár nagy durranásra ezúttal nem számíthatunk.

A friss információ szerint a javítócsomag Release Candidate, azaz megjelenésre elméletileg kész verziója februárban, az RTM, vagyis az OEM-gyártók és egyéb partnerek számára átadott változata pedig áprilisban készül majd el. Ez persze nem jelenti automatikusan, hogy mindenki számára ekkor lesz elérhető a nagyobb frissítés az interneten, erre ugyanis a legtöbb esetben néhány hét késéssel kerül sor. Valószínűsíthető tehát, hogy az internetezők májusban kezdhetik majd meg az SP2 tömeges letöltését, addigra a szoftvercég mindenképpen szeretne elkészülni azzal, hiszen a hangsúly immár az új operációs rendszeren (Windows 7) lesz.

A szoftver előzetese már most letölthető az interneten, ezt azonban nem ajánlják mindenkinek, tekintettel a telepítés után megjelenő tesztfeliratra, illetve a lejárati dátumra, amely azt jelenti, hogy a javítócsomag ezen változata csak 2010-ig használható. Ami az újításokat illeti, az időközben megjelent kisebb-nagyobb frissítések és hibajavítások mellett érkezik majd a Windows Search 4.0 a gyorsabb és megbízhatóbb keresésekért, a Bluetooth 2.1 teljeskörű támogatása, a Blu-ray lemezek natív írásának lehetősége, a Windows Connect Now (WCN) a vezetéknélküli konfiguráció leegyszerűsítéséért, valamint az UTC kezelése az exFAT fájlrendszer esetében, hogy a különböző időzónában lévő készülékek között is gond nélkül menjen végbe a szinkronizáció.

A megjelenés tehát a tavasz végén, a nyár elején várható, addig türelemre van szükség - kérdés, hogy a Vista használói a javítócsomagot, avagy inkább a Windows 7-et várják majd jobban addigra.

0 Megjegyzés "Áprilisra készül el a Vista SP2"

Megjegyzés küldése