Subscribe to our RSS Feeds

Az oldal Firefox és Opera böngészõre van optimalizálva.

Office 14 már a webböngészőkben is

0 Megjegyzés »
A Professional Developers Conference alatt - a Windows Azure és Windows 7 bemutatását követően - az Office 14 csomagról is lerántották a leplet. Az egyes dokumentumokat immár böngészőkben is szerkeszthetjük.


A PDC második napján, rögtön a Windows 7 újdonságainak ismertetése után, az Office soron következő verzióját is bemutatták, amely egyelőre Office 14 névre hallgat. A legnagyobb érdeklődést a böngészők támogatása váltotta ki, amely egyértelműen a Google Docs megoldásaira hajaz - nem vitás, hogy a Microsoft szeretné behozni a webszolgáltatások terén mutatkozó lemaradását.


A rendezvényen tulajdonképpen az irodai szoftvercsomag egyéb várható újításairól nem is nagyon beszéltek, a középpontban az Office Web csomag megjelenése állt, ennek fontosabb részleteit mutatták be a látogatóknak. A beszámolókból kiderül, hogy a szoftvercég egy különálló csomagon dolgozik, amely lehetővé teszi az egyszerűbb feladatok elvégzését akár a webböngészőkön keresztül, ez pedig egészen pontosan a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote esetében lesz majd elérhető. A pontos megjelenési időpontról nem beszélnek, ám az első előzetes még az év vége előtt várható.


Az otthoni felhasználók számára az Office Live weboldalon lesz majd letölthető a fejlesztés, a vállalatok pedig a SharePoint szerveren keresztül tehetik elérhetővé az egyes szolgáltatásokat. Az ígéretek szerint a támogatott formátumokat bármely böngészőn keresztül elérhetjük, ezúttal tehát - Redmond esetében némileg szokatlan módon - nem leszünk az Internet Explorerhez közve, a mobil eszközök szegmensében pedig nem lesz kötelező Windows Mobile terméket használni, szinte bármely okostelefon böngészője megfelel majd a követelményeknek. Az elérhető funkciók listájáról nem esik szó a hivatalos közleményben, ez várhatóan a Google Docs megoldásához hasonlóan valósul majd meg.

Az első béta változat megjelenése (hasonlóan a Windows 7-hez) 2009 elején várható, a végleges verzió pedig valamikor a következő év második felében esedékes - meglátjuk, mennyire tudják majd követni a Google példáját.

Valamint végezetül pár kép a webes alkalmazásokról: Word, OneNote, PowerPoint, Excel

0 Megjegyzés "Office 14 már a webböngészőkben is"

Megjegyzés küldése