Subscribe to our RSS Feeds

Az oldal Firefox és Opera böngészõre van optimalizálva.

Bemutatták a Microsoft Windows Server 2008 R2 pre-bétát

0 Megjegyzés »

Az R2 fejlesztésekor nagy hangsúlyt fektettek a virtualizáció, a menedzsment, a web és az együttműködés továbbfejlesztésére.  

A Microsoft bemutatta a Microsoft Windows Server 2008 R2 előzetes bétaverzióját a Los Angeles-i PDC fejlesztői konferencián. Ez az első Microsoft operációs rendszer, amely - a szerverprocesszorok rohamos fejlődésének köszönhetően - kizárólag 64-bites változatban készül el. Az R2 változatot négy fontos területre fókuszálva fejlesztették.

Virtualizáció

Az R2 egyik kulcsfunkciója a Live Migration, amely lehetővé teszi a futó virtuális gépek gyors migrálását a fizikai hostok között, anélkül, hogy a VM funkcionalitásában a folyamat alatt bármilyen korlátozás következne be. A Terminal Services részét képező Virtual Desktop Infrastructure (VDI) lehetővé teszi a kliensalkalmazások virtuális csomagba tömörítését, kiosztását és központi menedzselését. A fejlesztők ígérete szerint a felhasználók nem fogják tudni megkülönböztetni a helyben futó és a hálózatról virtualizált alkalmazásokat. A VDI a Windows 7-ben natív módon, az XP-ben és a Vistában pedig a Web Access szolgáltatáson keresztül lesz elérhető. Végül továbbfejlesztették a Hyper-V virtualizációs modul menedzsment-rendszerét.

Menedzsment

Az R2 új felületet kínál a különböző felügyeleti és menedzsment feladatok elvégzésére. Az új UI-k a PowerShell 2.0-ra épülnek, amely már önmagában is nagy fejlődésen ment keresztül. Ezenfelül megújult az Active Directory Domain Services menedzsmentkonzol, továbbfejlesztették a csoportházirend (Group Policy) funkciókat, kifejlesztettek egy új, grafikus PowerShell szerkesztőt, és beépítették a távolról is használható Server Manager eszközt.

Web

A fejlesztők az IIS 7.0-val kompatibilitást tartották szem előtt a szerver továbbfejlesztésekor. Az újdonságok közé tartozik a PowerShell-menedzsment támogatása, a feladatátvevő fürtözés (failover clustering) frissítése és számos népszerű IIS kiegészítő beépítése. A kiosztásnál a flexibilis Silverlight és PHP támogatás lehet hasznos lehetőség.

Együttműködés

Az új DirectAccess funkcióval sok szempontból gyakorlatilag megszüntethető a helyi és a távoli géphasználat közötti különbség Windows 7 kliens esetén. A rendszergazdák által meghatározott Remote Policy-k alapján a felhasználók az internet segítségével bárhonnan hozzáférhetnek a távoli hálózaton lévő erőforrásaikhoz - VPN nélkül.

0 Megjegyzés "Bemutatták a Microsoft Windows Server 2008 R2 pre-bétát"

Megjegyzés küldése