Subscribe to our RSS Feeds

Az oldal Firefox és Opera böngészõre van optimalizálva.

Csak jövőre jön az Internet Explorer 8

0 Megjegyzés »
korábbi tervekkel ellentétben mégsem készül el még az idén az Internet Explorer böngésző következő verziója, mivel a Microsoft még egy további előzetest szeretne bemutatni a végleges termék megjelenése előtt.


Dean Hachamovitch, a böngésző fejlesztéséért felelős igazgató egy friss blogbejegyzésben közölte a második béta utáni elképzeléseket. Ebből megtudhatjuk, hogy jövő év elején még egy további előzetes várható, igaz ez már Release Candidate, vagyis megjelenésre elméletileg kész változat lesz, onnantól kezdve pedig már csak némi optimalizációra és a hibák kiszűrésére van szükség.


Nem is árt majd a böngészőnek a gyorsítás, hiszen a legtöbb kritika - a fagyások mellett - a szoftver sebességével kapcsolatban érkezett. Az IE8, amelynek előzetese egyaránt megjelent Vistára és XP-re, de ugyanúgy elérhető volt a PDC és WinHEC konferenciákon bemutatott Windows 7 korai verziójában is, lassúságával és körülményességével sok bosszúság oka volt, igaz több újdonságot is kínált némi kárpótlásként. A privát böngészési módban mindvégig mellőzi a gyorsítótár használatát (ezzel növelve a biztonságot a nyilvánosan hozzáférhető készülékeken), a Web Slices funkció lehetővé teszi a weboldalak egyes részeinek leválasztását és felhasználását egyéb programokban és szolgáltatásokban, a két fő üzemmód pedig a szabványokra történő átállást hivatott megkönnyíteni.

Különösen ez utóbbi kavarhatja meg a webadminisztrátorokat, a weboldalak kialakítóit és üzemeltetőit. A kompatibilitást szem előtt tartó üzemmód ugyanis az Internet Explorer korábbi verzióinak egyéni megoldásaira támaszkodik (ezzel pedig mellőzi a webszabványok egy részét), az új működési mód azonban már jobban illeszkedik azokhoz, így csökken a Microsoft böngészője és az alternatív megoldások közötti megjelenítési különbségek száma. Hosszú távon ez közelebb hozhatja egymáshoz a különböző szoftvereket és megkönnyítheti a weboldalak kiépítését, ám az átmenetei időszakban sok kellemetlenség forrása lehet majd.

A Microsoft az RC1 megjelenéséig a Beta 2 letöltését és tesztelését ajánlja a tapasztalt felhasználóknak - szem előtt tartva, hogy mindennapi használatra nyilván még nem alkalmas a szoftver.

0 Megjegyzés "Csak jövőre jön az Internet Explorer 8"

Megjegyzés küldése