Subscribe to our RSS Feeds

Az oldal Firefox és Opera böngészõre van optimalizálva.

Indul a Vista SP2 tesztelése

0 Megjegyzés »
A Microsoft szép csendben kiküldte a meghívókat a Vista második javítócsomagjának kiválasztott tesztelőinek - ebből nemcsak a tesztelés tényét tudtuk meg, hanem néhány fontos részletet is.

A Neowin.net értesülése szerint a szoftvercég a múlt héten kezdte meg a meghívók kiszórását azon felhasználók számára, akiket kiválasztottak a második javítócsomag tesztelésére. Ez nemcsak a Vista, hanem a Windows Server 2008 esetében is a fontos állomás elérését jelenti, hiszen mindkét operációs rendszer megkapja az SP2 néven jelzett frissítést - néhány kisebb eltéréssel.

A múlt héten mi is beszámoltunk arról, hogy a Microsoft közzétette a javítócsomag leendő oldalát, egyelőre semmilyen konkrétumot nem árulva el annak tartalmáról, illetve pontos megjelenési idejéről. A meghívókból azonban fény derült néhány részletre, amit az oldal rögtön le is hozott: a Vistában elérhetővé válik a Windows Search 4, a frissített Bluetooth vezetéknélküli támogatás (a szabvány 2.1-es verziójának legújabb javításaival), a VIA friss 64 bites processzorainak támogatása, valamint a különféle alkalmazások kompatibilitásának javításai. Egyelőre ennyi derült ki, az újdonságokkal együtt persze az addig megjelenő kisebb-nagyobb frissítések is mind helyet kapnak majd a csomagban.

Ami a Windows Server 2008-at illeti, itt a Terminal Services licenckulcsainál oldják meg a visszafelé kompatibilitást, javul a nyomtatószerver és a spooler szolgáltatás teljesítménye (ez a Vistában is így lesz), részletesebbé válnak a Distributed File System Replication (DFSR) hibajelentései, hogy kiszűrjék a hibás konfigurációkat, megelőzve ezzel a csak később jelentkező szinkronizációs hibákat, valamint bővül a File Replication Service konzol eszköztára.

Mindkét javítócsomag megjelenésére négy héten belül számítanak a jól értesültek - első körben erre nyilván csak a meghívottak körében van esély.

0 Megjegyzés "Indul a Vista SP2 tesztelése"

Megjegyzés küldése