Subscribe to our RSS Feeds

Az oldal Firefox és Opera böngészõre van optimalizálva.

Jövőre érkezhet a Windows 7

0 Megjegyzés »
A PDC és a WinHEC-konferencia után nagyon úgy tűnik, hogy a Microsoft mégis jövő év végére, az ünnepekre tervezi a Windows 7 megjelenését. A hibrid grafikai megoldások esetében hiányozni fog a natív támogatás.


A Cnet - amelynek munkatársai maguk is részt vettek a két konferencián - Doug Howe igazgatót kérdezték meg a szoftvercég részéről, elsősorban a második bemutatón elhangzott egyes részletekkel kapcsolatban. A személyi számítógépek sebességén, átlagos teljesítményén javítani hivatott Velocity program ismertetése közben elhangzott ugyanis, hogy 2009 végén a Vista után már a Windows 7 venné át a stafétabotot ezen a téren, a partnercégek PC-inek tesztelésében.

Howe a kérdésre válaszolva megerősítette, hogy a következő ünnepi szezonra már egyértelműen a Windows 7 kerül a középpontba, erre a termékre koncentrálnak majd Redmondban. Ezzel gyakorlatilag elismerte, hogy az operációs rendszer még 2009 karácsonya előtt elérhető lesz, miközben a hivatalos álláspont továbbra is az, hogy pontosan a Vista megjelenése után három évvel számíthatunk az utód felbukkanására (igaz, a nagyvállalatok számára már 2006 őszén elérhetővé vált a sok kritikát kiváltó rendszer). Az biztos, hogy jövő év elején számíthatunk az első bétára, a konferencián pedig elhangzott, hogy ezúttal egyetlen Release Candidate változatot terveznek.

Ami a Velocity programot illeti, a Microsoft továbbra is 50 másodpercben határozza meg a kellően jónak minősülő asztali számítógépek boot idejét. Elmondásuk szerint bár számos, a program követelményeinek megfelelő termék ennél jóval gyorsabban indul el, igyekeztek kellően széles határvonalat húzni, hogy a lehető legtöbb modell maradjon a kritériumok szabta területen belül. Ennél jóval fontosabb hír, hogy az AMD és az nVidia által fejlesztett különböző hibrid grafikai megoldások, összeállítások natív támogatása hiányozni fog a Windows 7-ből, aminek nyilván nem örül a két gyártó.

Az asztali operációs rendszer mellett az utóbbi napokban annak szerverekre szánt változata, a Windows Server 2008 R2 is helyet kapott a tudósításokban. A bemutatókon elmondták többek között, hogy kizárólag 64 bites változat készül a szoftverből, a támogatott processzorok száma 64-ről 256-ra ugrik, emellett pedig elérhető lesz a PowerShell következő verziója (csakúgy, mint a Windows 7 esetében). A jelenleg technikai béta formájában elérhető fejlesztés jövőre jelenik meg.

0 Megjegyzés "Jövőre érkezhet a Windows 7"

Megjegyzés küldése