Subscribe to our RSS Feeds

Az oldal Firefox és Opera böngészõre van optimalizálva.

Windows 7 - SSD gyorsulás és matricareform

0 Megjegyzés »
A WinHEC-konferencián további részletek derültek ki a Microsoft új operációs rendszeréről, amelyet sokan Vista 2-ként is emlegetnek. A külső eszközök kezelése kibővül, az SSD-meghajtók esetében pedig gyorsulást várhatunk.


A Windows Hardware Engineering Conference alatt a szoftvercég illetékesei a Windows 7 további részleteit ismertették, ennek révén pedig néhány érdekességre is fény derült. További interjúk hangoztak el a rendezvényen, ezekből pedig szintén fontos információkra tehetünk szert a marketinget és a kompatibilis termékek jelölését illetően. Lássuk a medvét!


Elsőként a hardveres eszközök kezelését ismertették, mégpedig részletesen, amelynek révén immár tisztább képet kapunk a Device Stage néven jelzett interfészről. Ez gyakorlatilag az adott hardver (komponens, külső illesztő, mobil eszköz) központja lesz, amelyben az adott termékkel kapcsolatos minden létező feladatot elvégezhetjük. Az eszköz ikonjára kattintva elénk tárul az elérhető műveletek, opciók teljes listája, aki pedig a kézikönyvre kíváncsi, az közvetlen hivatkozások révén könnyen elérheti azt az interneten - ez nyilván a gyártó partnerek és a külső fejlesztők együttműködését követeli meg, számukra azonban könnyebb átállást ígér cserébe a Microsoft, mivel a közvetlen elődnél is alkalmazott alapok ezúttal nem változnak.

Ami az SSD-meghajtók kezelését illeti, itt jelentős gyorsulást ígérnek, mind a fájlműveletek, mind pedig a hibernálás, valamint az ezen állapotból történő ébredés esetén. A résztvevők elmondták, hogy az SSD alkalmazása esetén észrevehető volt a különbség, mégpedig nemcsak a hagyományos merevlemezekkel, hanem a Vista-SSD párossal történő összehasonlítás esetén is. Az operációs rendszer a meghajtó puszta felismerése mellett kiaknázza az azokban rejlő előnyöket, a SATA-2 interfész nyújtotta sebességre építve. Az elkövetkező hetekben ezzel kapcsolatban további részleteket árulnak majd el.

A Register ezalatt arról számolt be, hogy a Vista esetében jelenleg alkalmazott négy különböző matricát egyetlen utód váltja majd fel. Nyilván külön változat készül az eltérő szegmensben használt eszközökhöz, ám a matrica lényege (és annak jelentése) minden esetben megegyezik majd - a Vista Capable matricák miatt beperelt cég nyilván ezzel szeretné jóvátenni korábbi baklövését.

0 Megjegyzés "Windows 7 - SSD gyorsulás és matricareform"

Megjegyzés küldése