Subscribe to our RSS Feeds

Az oldal Firefox és Opera böngészõre van optimalizálva.

Nem kell sokat várni a magyar Windows 7-re

0 Megjegyzés »
Az új pletykák szerint egy év múlva már a boltokban lesz az angol eredeti. Ennek megjelenése után nagyjából egy hónappal jön a honosított verzió.
Windows 7 logó

A Windows 7 kódjának véglegesítése, az ún. RTM (release to manufacturing) verzió megjelenése után 45 nappal lesz elérhető a magyar nyelvű kiadás – ez derül ki a Microsoftnak a PC-gyártó partnerek számára küldött tájékoztatójából. Az internetre kiszivárgott anyag szerint az új operációs rendszer különféle nyelvi változatait – a termék nevének megfelelően – hét hullámban adják ki. Elsőként szokás szerint az angol, spanyol, japán, német és francia változat készül el, majd nagyjából kéthetente következik újabb 4-5 lokalizáció. A magyarral együtt a hagyományos kínai, a cseh és a portugál kiadás jelenik meg. Az utolsó hullám 101 nappal az RTM után jön az észt, horvát, szerb, litván és szlovén verzióval.

Az ütemterv alapján valószínűsíthető, hogy a Windows 7 magyar kiadása a hivatalos bemutató után nagyjából egy hónappal kerül majd a boltokba – ahogy a Windows XP és a Vista esetében is így volt. Igaz, az utóbbi piaci bevezetése rendhagyó volt: az RTM 2006 novemberének elején készült el, majd a kész terméket november 30-án mutatták be, de csak a vállalati ügyfeleknek, a magánfelhasználóknak 2007. január 30-ig kellett várnia az operációs rendszerre. A magyar változat ez után egy hónappal jelent meg.

Már csak az a kérdés, hogy mikor dobják piacra a Windows 7-et. A Microsoft hivatalosan eddig csak annyit közölt, hogy a Vista kiadása után három évvel tervezik a következő operációs rendszer megjelentetését, ami 2009 végét és 2010 elejét is jelentheti. A múlt heti WinHEC egyik prezentációjából a CNET News.com egyik windowsos szakbloggere viszont azt olvasta ki, hogy a szoftver már 2009 karácsonyán megvásárolható lesz, mert a vállalat az ünnepi szezonról nem akar lemaradni a premierrel. Sejtését egy félmondattal maga az előadó is megerősítette.

Ennek alapján sokan azt várják, hogy az RTM már a jövő év augusztusában-szeptemberében elkészül, a termék pedig október-november táján a boltokba kerül az új PC-kre előtelepítve és dobozos kiadásban. E rövidebb fejlesztési ciklussal számoló tábor úgy kalkulál, hogy az első nyilvános béta még az idén megjelenhet – a Microsoft a jövő év elejére ígérte ezt –, második nyilvános béta nem készül, a kiadásra jelölt változat (RC) pedig 2009 első vagy második negyedévében jön ki.

0 Megjegyzés "Nem kell sokat várni a magyar Windows 7-re"

Megjegyzés küldése